حضور در شورای سیاستگزاری علیرغم تشکیل جلسات اندک و نزدیک به زمان برگزاری نیز راهکاری برای انعکاس نقطه نظرات و مشکلات احتمالی متقاضیان شرکت در الکامپ برگزیده شد.
در جلسه افتتاحیه نمایشگاه الکامپ به دقت به پوستر الکامپ ۱۸ نگاه کردم و لوگوی تشکلهای متعددی را بر روی پوستر دیدم. ایده همراه کردن همه تشکلها و اقدام برای آن، حتی اگر در حد شعار هم باشد باز هم دستاورد بزرگی بود. نشان از عزمی بود که (حداقل برخی از ) مدیران تشکلها برای مشارکت و تعامل در حوزه حل مسایل مشترک فعالین بخش خصوصی داشتند
ناصر اصفهانی مدیرعامل شرکت ارتباطات مبین نت که این سرویس را برای نخستین بار در کشور عرضه کرده در جمع خبرنگاران از جمله مزیتهای این سرویس را اتصال آسان و رایگان به روش وای فای و استفاده از یک حساب کاربری در کل شبکه و عدم نیاز به مودم و نرم افزار عنوان کرد.
اولین پروانه راهاندازی خدمات چند رسانه ای باند وسیع که خدمات تصویری، صوتی و متنی را در اختیار قرار دارد، دی ماه سال جاری اعطا خواهد شد. با راه اندازی این پروژه، کلیه این خدمات به صورت باند گسترده در اختیار کاربران قرارخواهد گرفت .
چرا باید با سالن خالی دولت الکترونیک روبرو شویم. چرا باید نام امسال، سال تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی باشد اما در عمل آثار این حمایت را نبینیم.
درنهایت مجری الکامپ هجدهم طی آخرین لحظات هفته پیش اعلام کرد شرکت سهامی نمایشگاهها همانطور که انتظار میرفت به هیچکدام از وعدههای خود برای تسهیل حضور شرکتها در الکامپ عمل نکرده و کماکان تمام حاضران غرفه ارزی، هزینههای حضور دراین رویداد را با ارز آزاد پرداخت خواهند کرد.
زمانی که بزرگترین خانه صنف همچنان قائل به دید جناحی در برابر این نمایشگاه است و زمانی که لابیهای پنهان یک شرکت دولتی با اندیشه کارشکنی همچنان میخواهد بر پیکره الکامپ خیمه زند چطور میتوان انتظار داشت شرکتهای فناوری اطلاعات برای حضور در این نمایشگاه مشتاق باشند.
گرچه به نظر میرسید امسال با به میان آمدن نام اتاق بازرگانی به عنوان مجری، الکامپ حرف و حدیثهای کمتری داشته باشد اما درنهایت لغوشدن حضور برخی شرکتهای خصوصی و حذف سالن دولت الکترونیکی نشان داد خصوصی شدن اجرای الکامپ هیچگاه خالی از جنجال نخواهد بود.
امسال بیش از ۳۸۰ شرکت داخلی در کنار ۱۶ شرکت خارجی در فضایی بالغ بر ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر حضور دارند.همچنین سالن ۳۵ به دولت الکترونیک اختصاص داشته و سایر فعالان، در حوزه های مختلف نرم افزار، سخت افزار، خدمات الکترونیک، اینترنت، ماشین های اداری، نشر دیجیتال و بازی حضور دارند.
مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک با حضور نهاوندیان - رییس اتاق بازرگانی -، محمدرضا طلایی - رییس مجمع تشکلهای فناوری اطلاعات -، نهاوندی - معاون کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت -، فتحیپور- ریییس کمیسیون اقتصادی مجلس - و اخوان بهآبادی - عضو شورای عالی فضای مجازی - برگزار شد.
همچنین به منظور آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان با فناوری نسل سوم، در بخشهای مختلف رایتل، امکانات مشاهده انواع خدمات نوین ارزش افزوده نسل سوم از جمله پرتال محتوای چندرسانهای، پرداخت همراه مبتنی بر فناوری NFC فراهم است.
: اتاق ایران حمایت ها را از قبل از صدور مجوز برگزاری الکامپ به نام مجمع تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات وابسته به اتاق آغاز کرده بود و میزبانی تمامی نشست های شورای سیاست گذاری و کارگروه برنامه ریزی نمایشگاه الکامپ را عهده دار بود .
نمایشگاه الکامپ ویترین بخش ICT کشور است و برای ارائه توانمندی فعالان این صنعت، مکانی بهتر از تنها نمایشگاه تخصصی این حوزه نمیتواند باشد. از مدتها پیش موضوع ارزی و ریالی به یکی از موضوعات چالشی نمایشگاه الکامپ تبدیل شده است.
به گفته مدیر سالن دولت الکترونیک، علیرغم تلاش و پیگیری این معاونت برای اختصاص به موقع سالن، متاسفانه زمان از دست رفته و عملا فرصتی برای ادامه این موضوع وجود ندارد و بدین ترتیب امسال سالنی برای موضوع دولت الکترونیک نخواهیم داشت.
با این شرایط و نوسانات نرخ ارز، تنها راهی که برای شرکت هایی که نماینده شرکت های خارجی هستند، باقی می ماند، عدم حضور در نمایشگاه و از دست دادن بازار است.